NaslovnicaVijestiU Hrvatskoj su dostupni Dexcom ONE senzori!

U Hrvatskoj su dostupni Dexcom ONE senzori!

Dobro ste pročitali, Dexcom je jedan od dva najpoznatija proizvođača senzora i od danas je dostupan u Hrvatskoj!

Da odmah odgovorimo na nekoliko najvažnijih pitanja

  1. U ovom trenutku je dostupan Dexcom ONE senzor o kojem sve pročitajte ovdje
  2. Dexcom ONE još nije dostupan preko HZZO-a! Samo slobodna prodaja
  3. HZZO procedura je pokrenuta, ali zbog povoljne cijene i neosporne kvalitete ne bi trebalo biti problema

Dexcom ONE senzori su u ovom trenutku dostupni u Dexcom webshopu koji isporučuje u Hrvatsku! Također ima ih u Medilab ONE specijaliziranoj prodavaonici u Zagrebu te vrlo brzo u dvije DiabPharm ljekarne, od kojih je jedna na Vuku Vrhovcu! Po dolasku na HZZO listu bi trebali biti dostupni i u ostalim zainteresiranim ljekarnama.

Dexcom ONE uz aplikaciju ili poseban uređaj!

Ako volite svoj mobitel i ne želite više ništa vući sa sobom – besplatna Dexcom ONE aplikacija je već dostupna u Android i iPhone službenim trgovinama.

Ako ipak želite imati zaseban i vrlo stabilan uređaj koji ćete koristiti samo za kontrolu razine glukoze – nema problema. Moći ćete kupiti i zaseban Dexcom ONE čitač sa ekranom u boji.

Svaka opcija ima svojih prednosti.

Cijena Dexcom ONE sustava

Dexcom ONE sustav se sastoji od senzora koji traje 10 dana i transmitera koji traje minimalno 3 mjeseca. Glukozu očitavate putem besplatne mobitel aplikacije „Dexcom ONE“ (iPhone ili Android), a po želji moći ćete nabaviti zaseban fizički čitač.

Kontroverze oko Dexcom ONE senzora

Abbott je zavladao svijetom ponajviše zahvaljujući niskoj cijeni i neospornoj jednostavnosti Libre senzora. S druge strane Dexcom je imao složeniji i nešto bolji uređaj G6 po znatno višoj cijeni što ga je koštalo globalnog drugog mjesta. U jednom trenutku su u Dexcomu sjeli za stol te mudro odlučili napraviti povoljniji i jednostavniji uređaj. Zbog toga, Dexcom ONE pored klasičnih alarma koje ima, ne posjeduje one prediktivne te roditelji ne mogu pratiti šećere svojoj djeci sa službenom aplikacijom.

Činjenica je da će zbog ovoga dio roditelja odustati od ovog proizvoda ili će koristiti neslužbenu aplikaciju xDrip.

No, važno je da shvatite da Dexcom ONE ima istu preciznost, tehnologiju i izgled kao Dexcom G6 koji je u ovom trenutku sam vrh Dexcomove ponude u Sloveniji i mnogim drugim zemljama!

Dodatno, ONE je jednostavniji, sa klasičnim alarmima i bit će bez ikakve doplate preko HZZO-a!

Stoga, ako ste roditelj koji inzistira na praćenju svog djeteta, koristit ćete konkurenciju ili neslužbenu aplikaciju xDrip koja dozvoljava kalibraciju krvlju, praćenje djece i prediktivne alarme. O fenomenu xDripa u drugom tekstu.

Dodajmo još da će u “HZZO paketu” uz Dexcom ONE odrasli i djeca imati pravo na 100 trakica za mjerenje glukoze u krvi svaka tri mjeseca. I to ne bilo kojih trakica, ovdje govorimo o najpopularnijim Ascensia Contour NEXT trakicama o kojima svi imaju samo riječi hvale!

Zaključak

Ajmo bit realni i biti presretni što je svjetski priznati Dexcom zakucao na naša vrata. To je najbolji put da se na našim prostorima pojavi i skuplji Dexcom G6 ili čak najnoviji Dexcom G7. Pa ako treba i uz doplatu.

Povezano

Komentari

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularno