NaslovnicaVijestiAbbott predao papire u HZZO za Libre 2!

Abbott predao papire u HZZO za Libre 2!

Portal naInzulinu.com je putem vrlo upućenih izvora došao u posjed neslužbenih informacija koje kažu da su iz tvrtke Abbott Hrvatska predali kompletnu dokumentaciju za uvrštenje Libre 2 senzora na osnovnu listu pomagala HZZO-a!

I ne samo to, s obzirom na vrijeme predaje i činjenicu da Abbott traži isti novac za novu generaciju senzora, realno je očekivati da će na svojoj sljedećoj sjednici Upravno vijeće donijeti pozitivnu odluku!

Iduću sjednicu Upravnog vijeća očekujemo krajem ožujka.

Libre 2 senzori imaju alarme! Kakve?

Najveći adut novih senzora je što zadržavaju iznimnu jednostavnost korištenja, ali sada HZZO-ovim osiguranicima donose i alarme.

S Librom 2 i dalje nećete moći samo uzeti svoj Libre čitač ili LibreLink app i na ekranu provjeriti glukozu, za to će i dalje biti potrebno odraditi skeniranje kao do sada.

Ipak, ono što je odlično je da ćete moći definirati svoju razinu hipoglikemije i hiperglikemije te očekivati od Libre 2 da oglasi alarm u trenutku kada glukoza izađe iz željenih granica.

Preformulirano: noć bez buđenja i skeniranja ako vam se šećer kreće u zadanim granicama!

Naravno, čim HZZO-ovo Upravno vijeće donese svoju odluku, bit ćete obaviješteni.

Kompatibilnost Libre 1 i Libre 2

Gotovo svi HZZO-ovi osiguranici uskoro će se naći u situaciji da će kod kuće imati fizički Libre 1 čitač, a na sebi Libre 2 senzor. Što sad?

Dobra je vijest da je većina fizičkih Libre 1 čitača kompatibilna s Libre 2 senzorima, ali u toj kombinaciji ne možete očekivati spomenute alarme. Za alarme je u ovom trenutku najbolje instalirati službenu LibreLink aplikaciju dostupnu u Hrvatskoj za Android i iPhone pametne telefone.

U svoj mobitel „Store“ samo utipkajte LibreLink i instalirajte aplikaciju ili koristite donje linkove:

Što sa starim fizičkim Libre 1 čitačima koji ne mogu čitati Libre 2 senzore?

Možete se praviti blesavi i nazvati Abbott podršku te izjaviti da vam čitač ne čita senzore i tražiti zamjenu za novi. Naime, ako ti čitač koji si dobio od HZZO-a ne želi očitati senzor koji si dobio od HZZO-a, moraju napraviti zamjenu.

Druga je opcija odmah od kuće napraviti nadogradnju starog fizičkog Libre 1 čitača putem USB kabla, što je opisano u članku:

Kako nadograditi FreeStyle Libre 1 čitač?
https://www.freestyle.abbott/hr-hr/Proizvodi/nadogradnja-sofvera-citaca-fsl2.html

Kao što je opisano u gornjem tekstu, ne samo da će stari Libre 1 čitač odjednom moći čitati nove Libre 2 senzore, već će mu i preciznost biti veća! Alarmi i dalje neće biti dostupni.

Zaključak

Alarmi očigledno postaju standard kod svih senzora za dijabetes što je sjajno. Iako neki imaju problem s time jer im „nešto stalno svira“ i povećava opterećenje, činjenica je da se alarmi mogu isključiti.

Gašenje alarma nikako nije dobar savjet, ali je možda dobra privremena „vatrogasna mjera“ u trenutcima kada nam treba odmor od svega.

Sretno nam bilo.

Povezano

Komentari

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularno