NaslovnicaVijestiI Medtrum ukida kalibraciju krvlju!

I Medtrum ukida kalibraciju krvlju!

Kao što znate, Libre senzore nije potrebno kalibrirati krvlju, za takav sustav se kaže da je „tvornički kalibriran“. Medtronic je nedavno objavio da najvjerojatnije iduće godine idu u prodaju novi Guardian 4 senzori koji će također biti „tvornički kalibirirani“, dakle „umjeravanje“ krvlju i za njih postaje stvar prošlosti.

A gdje je Medtrum?

Mnogi znaju da su u Hrvatskoj odnedavno preko HZZO-a i u slobodnoj prodaji postali dostupni novi manji TouchCare Slim senzori preko tvrtke Bauerfeind. Imaju punjivi bluetooth transmiter i trenutno se krvlju moraju kalibrirati jednom dnevno.

A sada odlična vijest!

Ako pažljivo pogledate postavke Medtrum TouchSlim aplikacije na svom mobitelu, primijetit ćete jedan sitan ali bitan detalj pri samom dnu:

Tako je, riječ je o mogućnosti uključenja „tvorničke kalibracije“. Nećete morati kupovati nove senzore niti transmiter; u jednom trenutku moći ćete nadograditi aplikaciju i nakon toga uključiti ovu opciju pa će kalibracija krvlju postati stvar prošlosti.

Ako ipak mislite da kalibracija krvlju ima smisla i da ćete postići veću preciznost senzora – nema problema, ugasite tvorničku kalibraciju i nastavite se bockati u prst.


Kada Medtrum napušta obaveznu kalibraciju krvlju?

Kako to bude u doba ovog korona-ludila, nitko se ne želi (ili ne može?) ni na što obvezati, stoga je teško išta precizno izvući. No, s obzirom na činjenicu da je ova opcija prisutna (iako zasivljena) u aplikaciji, nadam se da nećemo dugo čekati. Osim toga, u Velikoj Britaniji se već naveliko priča o još novijoj generaciji malenih Medtrum Nano senzora, također bez kalibracije.

Dodatne informacije o Medtrumu potražite na portalima www.cgm.hr i www.mojMedtrum.com

Sretno nam bilo.

Povezano

Komentari

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularno