NaslovnicaAbbott Freestyle Libre 2 - Flash CGM

Abbott Freestyle Libre 2 – Flash CGM

FreeStyle Libre je najjednostavniji i najčešći sustav za kontinuirano očitavanje razine glukoze u Republici Hrvatskoj. Sastoji se od dva dijela: senzora i posebnog čitača sa ekranom osjetljivim na dodir:

Osim što je lako moguće očitati trenutnu razinu glukoze, na samom uređaju je moguće pristupiti brojnim izvještajima i grafovima koji prikazuju kretanje razine glukoze u prošlosti:

Koliko je jednostavno aplicirati i koristiti senzor je lako vidljivo u sljedećoj video uputi:

Važno:
FreeStyle Libre senzori kao i ostali slični senzori, razinu glukoze mjere u međustaničnoj tekućini, a ne u krvi poput svima poznatih glukometara. Iako može postojati određena razlika, napredni algoritmi čine sve da ju minimaliziraju. Najbolje dostupno objašnjenje spomenutih razlika potražite u odličnom edukacijskom video zapisu dostupnom na adresi:
https://www.freestyle.abbott/hr-hr/podrska/video-upute.html

FreeStyle Libre posjeduje tvorničku kalibraciju, što znači da ga nije potrebno kalibrirati krvlju. Senzor traje 14 dana1.

Tvrtka Abbott u suradnji sa hrvatskim dijabetolozima i drugim stručnjacima organizira vrhunsku kontinuiranu online besplatnu edukaciju o dijabetesu i senzorima. Pregled prošlih webinara i prijava na buduće – je moguća putem linka:
https://www.freestyle.abbott/hr-hr/podrska/webinari.html

Broj korisničke podrške i službe za ostvarivanje prava na reklamaciju je 0800 33 33 44

FreeStyle Libre je u slobodnoj prodaji dostupan putem lanca specijaliziranih prodavaonica Bontech po cijeloj Hrvatskoj. Lokacije i kontakt Bontech-ovih poslovnica su dostupne na:

U Republici Hrvatskoj osobe s tip 1 dijabetesom relativno jednostavno mogu ostvariti pravo na FreeStyle Libre preko zdravstvenog osiguranja. Uvijek ažurni detalji su dostupni na službenim Abbott-ovim stranicama:

https://www.freestyle.abbott/hr-hr/kupi-proizvod/indikacije-za-freestyle-libre.html

1Dodatna provjera rezultata primjenom uređaja za mjerenje vrijednosti glukoze u krvi potrebna je tijekom brzih promjena razina glukoze, kada razina izmjerena senzorom u međustaničnoj tekućini možda ne odražava stvarnu razinu glukoze u krvi u tom trenutku, kada očitanja sa senzora ukazuju na stanje hipoglikemije ili prijeteće hipoglikemije, i tada kada se postojeći simptomi ne poklapaju s rezultatima. Za cjelovitu glikemijsku sliku, senzor je potrebno očitati svakih 8 sati.

FreeStyle, Libre i srodne trgovačke marke su zaštićene marke društva Abbott. © 2022 Abbott ADC-52339 v 1.0 Abbott Laboratories d.o.o., Koranska 2, Zagreb

Povezano

Komentari

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularno